Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos Scouterna får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

Det finns över 1000 scoutkårer i Sverige. Många håller på med friluftsliv, andra håller mer på med samhällsfrågor. Det finns Sjöscouter längs kusterna och Vertikalscouter som har klättring som specialitet. Det finns till och med en kår med Flygscouter!

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i en kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting.

Hitta Scoutkår

Kontakta en scoutkår, så kan de berätta mer om vad som finns där du bor.
Alla scoutkårer finns på www.bliscout.nu

Ladda ner